Какво е общото между акулите и пеперудите? А между китайските панди и египетските лешояди? - Всички те са вписани в Червената [ 2010-05-18 15:58:20 ]

В два поредни броя – през май и юни, Моги ще запознае своите приятели с темата за Биоразнообразието – какво е това, от какво е застрашено и как да го пазим.
За първи път Моги среща и египетския лешояд и заедно с приятелите от БДЗП решава да му помогне. И още много много интересни неща:

„Приказка”: Застрашен от изчезване. Всички се тревожат за Моги. Червената книга от Градската библиотека и за кого наистина трябва да се тревожим. (Приказката продължава в следващия брой.)
„Моги знае”: Червената книга. Застрашени растения и животни.
„Приятели”: Египетски лешояд
„Моги знае”: Биоразнообразие. Колко вида растения и животни има в България и защо нашата страна е уникална и толкова богата.
„Празник”: Международен ден на биоразнообразието.
„Майсторилница”: Карнавален костюм. Хитри идеи как да си направим сами костюм на растение или животно.
„Празник”: 24 май – Празникът на буквите.
„Моги рисува”: Какъв е твоят отпечатък (тема с продължение). Идеи за рисуване с ръце.
„Кухнята на Моги”: Кой живее в хляба. От какви растения се прави хляб. Как сами да си направим жив квас и да си замесим хляб.
„Моги Йога”: Учим асана Орел.
И още: игри, бъркотии и картинки, които провокират децата едновременно да се забавляват, да мислят и да учат.

Бъдете весели и здрави!

Камелия А. Станчева, главен редактор на „МОГИ зелената маймуна”
kastancheva@gmail.com
0887 258 331
www.zelenatamaimuna.com

Първото българско авторско рисувано еко списание - „МОГИ зелената маймуна”. Предназначено е за деца на възраст от 4 до 10 години и техните родители. Излиза всеки месец в 36 цветни страници.

Четеш и помагаш Списание "МОГИ зелената маймуна" помага на авторитетни природозащитни организации да набират средства за своите програми.
40% (1,20 лв.) от цената на всяко списание, купено от нашите партньори, са за обявена от тях кауза. Нашите партньори са:

• Българско дружество за защита птиците - София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково, Свищов

• Българска фондация "Биоразнообразие" - София и Бургас